Sajtóközlemény — ADMONT pályázat — Kezdés — Molekuláris Diagnosztikával a daganatok ellen

Sajtóközlemény — ADMONT pályázat — Kezdés

Az Oncompass Medicine Hungary Kft. az ADMONT nemzetközi program ipari és kutatási intézményeket magába foglaló európai innovációs együttműködés keretében egy új, az emlő daganatok korai és pontos diagnózisához illetve személyre szabott kezeléséhez alkalmazható diagnosztikai módszer és lab-on-hip teszt prototípusának fejlesztését kezdte meg.

A kutatás-fejlesztés során kidolgozandó módszer olyan egyedi, integrált diagnosztikai platformot nyújt, mely organikus fényforrást és fluorescens jeleket érzékelő fotodetektorokat tartalmaz. A rendszer lehetővé teszi emlő daganatos betegminták gyors és olcsó tesztelését, segítve az onkológusokat a leghatékonyabb kezelés megtervezésében. Ezzel a technológiával reményeink szerint 30%-al csökkenthető a diagnosztikai folyamat ideje, 25%-al csökkenthető a tesztelés költsége, csökkenthető a vizsgálathoz szükséges minta mennyisége és növelhető a diagnózis pontossága.

A megvalósítandó kutatás-fejlesztési tevékenység NEMZ_15-1-2016-0002 azonosító számú projekt keretében, 47.287.500,- HUF vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósul meg.

Budapest, 2016. október 10.