Regisztráljon online információs rendszerünkbe

1024 BUDAPEST, RETEK UTCA 34 HÍVJON BENNÜNKET: +36 1 77 33 777
Future Unicorn Award European Union
Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása
az Oncompass Medicine nyerte a Jövő Unikornisa Díjat
nkfi alapból megvalósuló projekt

Egyre inkább nem az a lényeg, hogy milyen daganata van a betegnek, hanem az, hogy a molekuláris diagnosztika mit mutat

Dr. Peták István kutatóorvos, molekuláris farmakológus. Ha ez önmagában nem sokat mond, az nem véletlen. Ő ugyanis a rákos megbetegedések egy új gyógyítási mechanizmusával, a molekuláris diagnosztikán alapuló célzott kezelésekkel foglalkozik. Akár a westernhősök, megkeresik a hibás, rossz útra tért gént, amelyik a rákért felelős, és levadásszák!

Dr. Peták István kutatóorvos, molekuláris farmakológus, aki a rákos megbetegedések egy új gyógyítási mechanizmusával, a molekuláris diagnosztikán alapuló célzott kezelésekkel foglalkozik. Munkájának részleteiről az NLCafe is tudósított. Az interjú során elhangzott, hogy nem a daganattípushoz kötik már a gyógyszert, hanem ahhoz, hogy az adott daganatban mi okozza a génhibát. “Az óriási paradigmaváltás megértéséhez azt kell belátnunk, hogy az emberiség történetében először a daganat kialakulásának okait kezeljük, nem a tüneteket és nem statisztikai alapon adunk kezelést, hanem megnézzük, hogy az adott betegben miért alakult ki a rák, és arra adunk egy oki terápiát.”- osztotta meg a precíziós onkológia lényegével kapcsolatos gondolatait Dr. Peták István. A teljes cikk az alábbi linken olvasható:

https://www.nlcafe.hu/egeszseg/20171220/nem-az-a-lenyeg-hogy-milyen-daganata-van-a-betegnek-hanem-az-hogy-a-molekularis-diagnosztika-mit-mutat/