Budapest Márka Díjat kapott a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ - 2014.05.08. — Molekuláris Diagnosztikával a daganatok ellen

Budapest Márka Díjat kapott a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ – 2014.05.08.

"A Főváros Közgyűlés döntése alapján az élettudományok területén kiemelkedően teljesítő, nemzetközi szinten is elismert budapesti biotechnológiai vállalkozások részesültek az elismerésben. A díjazott vállalkozások az ágazatban meglévő innovációs potenciál motorjai, versenyképességük és nemzetközi láthatóságuk átlagon felüli."

Egészségipari vállalkozások Budapest high-tech nagykövetei a világban

A műszergyártás és a molekuláris diagnosztika, valamint a biotechnológiai üzlet reprezentánsai a főváros éllovasai között

A magas kultúra és az üzlet egymásra találása a Városligetben

2014. május 8.

Egészségipari high-tech vállalkozások vehettek át Budapest Márka Díjat 2014. május 8-án. A Fővárosi Közgyűlés tagjai az orvostechnológia és az élettudományok területén tevékenykedő 77 Elektronikai Kft., a Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft., a MEDICOR Elektronika Zrt., a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ és a Fermentia Mikrobiológiai Kft. mellett tették le voksukat. A rendezvénnyel azon hagyomány megújítására is törekszenek, hogy a Városliget kulturális missziójában újra szerepet kapjon és értékhordozóvá váljon a reprezentáns hazai vállalkozások bemutatkozása és találkozói. Az esemény házigazdája a szintén díjazott Városliget Café & Bar 1895.

A Budapest Márka elismerést Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlése 2013-ban alapította azzal a céllal, hogy összegyűjtsék azokat az értékeket, és értékteremtő tevékenységeket a fővárosban, amelyek elviszik Budapest jó hírnevét az ország határain belül és túl. A Fővárosi Közgyűlés tagjai tesznek javaslatot a fővárosban előállított magas színvonalú termékre, szolgáltatásra, közszolgáltatásra és művészi alkotómunkára a „Budapest Márka” cím elnyeréséért. Az elismerésben részesült jogosulttá válik a Budapest Márka embléma használatára a kiemelkedőnek minősített szolgáltatás, termék, művészeti tevékenység kommunikációja és marketingje során.

A kormányprogram kitörési pontként is említi az élettudományt, a hazai orvosi műszergyártást, a molekuláris diagnosztikát, valamint a biotechnológiát. Minthogy a magyar kis- és középvállalati (kkv) szektorban az orvosi műszergyártás (medtech) a legversenyképesebb ágazatok egyike, a Budapest Márka is az e területen tevékenykedő legjobbakat nevesíti. A magyar orvostechnikai ipar versenyképessége, a növekedés mindinkább függ a hazai vállalkozások innovativitásától. Ez az innováció fontos mozgatórugója a magyar ipar beágyazódásának a globális gazdaságba. A hazai medtech vállalataink helyzetét nagyban jellemzi az exportorientáltság, hiszen termelésük mintegy 85%-a a külpiacokon kerül értékesítésre. A termékek minőségét mutatja a szektor vállalatai által elnyert innovációs nagydíjak sora is.

Az ünnepségen a testület döntése alapján a vezető magyar orvosi berendezés és eszközgyártó, valamint az orvosi diagnosztikai és biotechnológiai területen kiemelkedően teljesítő, nemzetközi szinten is elismert budapesti vállalkozások díjátadására került sor. A díjazott vállalkozások az ágazatban meglévő innovációs potenciál motorjai, versenyképességük és nemzetközi láthatóságuk átlagon felüli, mozgatórugói a magyar ipar beágyazódásának a globális gazdaságba.