Tájékoztató a molekuláris diagnosztikai vizsgálatra jelentkező betegeinknek — Molekuláris Diagnosztikával a daganatok ellen

Tájékoztató a molekuláris diagnosztikai vizsgálatra jelentkező betegeinknek

Az alábbiakban elolvashatja, hogy mivel kell tisztában lennie és mibe kell beleegyeznie akkor, ha Nálunk szeretné elvégeztetni daganatos sejtjeinek molekuláris diagnosztikai vizsgálatát.

Az Ön megbízásából az Ön daganatszövetében végzett molekuláris diagnosztikai vizsgálatok a daganat molekuláris szintű pontosabb megismerését eredményezi. A vizsgálatnak önmagában nincsen automatikus vagy garantált terápiás következménye. A daganatos betegek kezelésére onkológus szakorvos jogosult, amely az onkoteam-ben más szakmák képviselőivel konzultálva alakítja ki az optimális kezelési tervet. Az Ön által megrendelt vizsgálatok közül egyes vizsgálatok bizonyos gyógyszerek hatásának valószínűségét előre jelezhetik. De az onkológus nem csak a molekuláris vizsgálatok eredményét veszi figyelme a terápiás döntéskor. A vizsgált molekuláris elváltozások között olyanok is vannak, amik jelenleg egyetlen törzskönyvezett készítmény indikációjában sem szerepelnek. Ezeket a vizsgálatokat csak általános információként, a betegség pontosabb leírása érdekében végezzük, de nem garantálható, hogy ezek a vizsgálatok a jövőben biztosan terápiás lehetőséget nyújtanak, illetve amennyiben volna is ilyen kezelés akkor annak az OEP finanszírozása sem garantálható.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az Ön által megrendelt vizsgálatok, ill. azok egy része más diagnosztikai szolgáltatónál OEP finanszírozottan, tehát az OEP biztosítással rendelkezők számára térítésmentesen is elérhetők.

A betegtájékoztató PDF formátumban letölthető ide kattintva.